Om B3Garasje.no

B3Garasje.no ble etablert vinteren 2020 av 3 generasjoner Billerud. Vårt vinter lagrings tilbud er i Spar sine gamle lokaler med 1000 m2 på Skotterud i Eidskog kommune. B3Garasje.no er et profesjonell komplett vinter lagrings konsept i tempererte lokaler.

Vår kontaktinformasjon er:

B3Garasje.no
OVE MARTIN BILLERUD MASKINENTREPRENØR
Skjøbergs vei 1
2230 Skotterud

Org nummer: 927 841 916 MVA

Telefon:  +47 419 89 160

E-Post:  b3garasje@gmail.com

 

3 blad Billerud – derav navnet B3 Garasje. Fra venstre, Martin, Marius og Ove.

 

 

5-STJERNERS
VINTERLAGRING
(Tekst: Ulf Johannessen Sportsbil 02/2020)

Som enkelte andre norske familier foredler fram den fineste cognac, foredler motorsporfamilien Billerud konseptet vinterlagring.

Familien består i bilsportsammenheng av tre generasjoner, henholdsvis Ove, Marius og Martin. De er alle engasjert i både veteran bilsport, challenge og racing. Og til sammen har de en 10-12 Volvoer med forskjellig rigg på stallen. Nærmest et helt lite museum. -Du kjenner oss, var telefon-beskjeden vi fikk fra NSK­ veteran Ove Billerud, vi gjør aldri noe halvhjertet. Nå må dere ta dere en tur til oss på Skotterud. Og vi var ikke sene å be.Skotterud – for uinnvidde uttalt Skøtteru, ligger ikke langt fra svenske- grensen, litt sør for Kongsvinger, litt nord for Magnor.

Etter en hyggelig kjøretur på fine sportsbilveier ankommer vi. Men vår destinasjon var ingen nedlagt låve eller forlatt industribygg. Dette var mitt i sentrum, i lokalene til det som nylig har rommet en dagligvare- butikk. Og selv om lokalene var litt fremmede for denne type virksomhet, viste landemerkene, to sølvfargede Mercedes­Benz cabrioleter, vei. Med unntak av familiens Volvo­samling og et par virkelige oldtimere, var lokalet i ferd med å bli klargjort for ny virksomhet. Flislagt gulv, rikelig med lysarmaturer i taket, perfekt temperert i forhold til lagrings temperatur og fuktighet, overrislingsanlegg med skum som i tilfelle brann ikke skader bilene – og alarmanlegg med TV-overvåkning, er basis forutsetninger. – Her har vi kjøpt 1000 m2, og har mulighet til å utvide med mer, forteller Ove. Så vårt åpningstilbud til markedet er utleie av 30 eksterne plasser. Men vi har selvfølgelig tenkt å gi vinterlagring en ny dimensjon her hos oss. Det begynner med transport til og fra. Hvis kundene ønsker, kan vi hente bilene hjemme hos dem, på Gardermoen eller hvor som helst, og vi leverer også hvor man måtte ønske, hvis man da ikke vil ta turen selv. Transporten skjer selvfølgelig etter den standarden som sømmer seg for entusiastbiler. Ved ankomst blir bilene vasket etter alle kunstens regler, enten håndvasket eller børsteløst, etter ønske, og under- spylt med nyeste versjon Kärcher. Og vaskeavdelingen har løftebukk slik at man kommer skikkelig til. Dette kan man enten gjøre selv eller overlate til oss. De samme valgene har man når det gjelder poleringsarbeidet. Hvis man ikke gjør det selv, kan man velge tjenester på ulike nivåer fra en meny, og arbeidet utføres av en stab på 4-5 mann som alle er utdannet detailere og som leverer på høyeste kvalitetsnivå. Det kvalifiserte arbeidet blir utelukkende gjennomført med Meguiars­ produkter. Bilene vil lagres forholdsvis tett, men tas ut og inn fra lagringsplass med en elektrisk tralle. Plassene har alle kontakt for bruk av vedlikeholdslader. Hvis eieren selv ønsker å utføre enklere reparasjons- og vedlikeholdsarbeid på bilen, står serviceplass med verktøyskap og løftebukk til disposisjon. Og skulle det bli behov for en hvil, kan man benytte pantryet med spise- og drikkemuligheter. Stedets kjeller kan i tillegg tilby lagring av hjul, deler, motorer eller hva det måtte være som hører med til bil hobbyen.

Noe som gjerne hører med er sosial kontakt. Det fikk vi til fulle erfart når den uformelle gruppa «Bilentusiastene i Eidskog» dukket opp. Stedet har 6.000 innbyggere og 107 entusiastbileiere, hvor mange har opptil flere biler. Hver tirsdags kveld i sesongen dukker det opp en 10-25 biler fra denne uforpliktende kjøreklubben, for en tur med termos og niste rundt i traktene. Og om vinteren tjener lagringsgarasjen som «klubblokale» og samlingspunkt, hvor en kan ljuge, se på videoer sammen eller stelle med bilene. Og etter å ha truffet denne gjengen, må denne skribenten være så ærlig å si, at etter jeg kom hjem fra besøket, gikk jeg rett på finn.no for å se etter egnet bolig – på Skøtteru…

Yngstemann, Martin, er daglig leder for hele herligheten. Og vi stiller ham de uunngåelige spørsmålene om priser og sånt.

– Vi leier ut plassene på årsbasis, forteller han. Og prisen er kr 10.000 for hele 12-måneders perioden. Da er vask ved ankomst inkludert i prisen, de andre tjenestene kan man eventuelt kjøpe etter ønske. Tegner man en 5-års avtale, er også henting og bringing av bilen på lukket trailer inkludert. Når man tegner avtale får man en app. Med denne kan man logge seg inn og se på bilen sin via garasjens kamerasystem. Med appen kan man også åpne døra 24/7, for selv å hente eller plassere tilbake bilen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Bilentusiastene i Eidskog» er en del av totalmiljøet rundt B3 Garage. Fra venstre
Torgeir Bakken med Mustang, Cortina og Mercedes, Odd Steinar Nes med Mercedes 350 SL, Stein Morten Taugbøl med Mercedes 190 2.5 16V Evo, Karl Erik Holtet med Triumph Spitfire, Erik Bråthen med Mercedes 350 SL, Knut Slartmann med Volvo P1800 og selveste høvdingen Ove Billerud med diverse Mercedeser og Volvoer.